Variatie vs. besluiteloosheid

Als je een hardloper bent die -net als ik- graag alles registreert, dan zul je ook -net als ik- gebruik maken van een hardloopapp. En dan weet je ook -net als ik- dat je doodgegooid wordt met hardloopapps.
Als ik kijk op de instagramaccounts of blogs van andere hardlopers, zie ik vaak dat de betreffende hardloper best merkvast is. Soms wordt dat zelfs helemaal doorgetrokken tot de kleding aan toe.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat best knap vind, want dat lukt mij echt niet. Ik voel me vaak net een kind in de snoepwinkel; alles is beschikbaar en over het algemeen ook nog gratis te downloaden.
Gevoelsmatig vind ik dat ik het eigenlijk bij één app dien te houden, maar soms vind ik het gewoon leuk om ook weer eens met een andere te lopen. Het nadeel daarvan is natuurlijk wel dat je activiteit versnipperd opgeslagen wordt, niet zo handig als je bijvoorbeeld een maandoverzicht wilt bekijken.

Je raadt het al; ik heb met vrijwel elke hardloopapp wel een keer gelopen en kan dus over elke app wel een mening geven. Ga ik niet doen hoor. Ik raad je aan om zelf uit te vinden welke goed bij je past.
Toen ik begon met hardlopen in 2012, maakte ik gebruik van Runkeeper. Die werkte prima.
Daarna voor de variatie ook eens andere gedownload, zoals Runtastic, Strava, Nike, Asics en Map My Run.

Ik ben een tijdje blijven hangen bij Strava, omdat ie gewoon prettig werkt en mooi overzichtelijk je activiteiten laat zien. Ook leuk van Strava vind ik het volgen en gevolgd worden. Ben je dan klaar met je loopje, dan krijg je duimpjes omhoog. Goed voor het zelfvertrouwen en egostrelen enzo. Maarja, als je daarna je activity ook etaleert op Instagram, krijg je dat daar ook.

Vorig jaar heb ik mezelf een Polar M400 sporthorloge cadeau gedaan. De Polar hartslagmeter had ik al in mijn bezit.
Tja, en als je zoiets aanschaft, dan houdt ’t wel een beetje op met vreemdgaan met andere apps zeg maar. Vind ik niet erg, want ik vind de Polar app heel plezierig werken!
Daarom binnenkort een review over de Polar M400, hartslagmeter en app πŸ™‚

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s