Sugar mommy

Ik heb, zoals veel mensen, een haat-liefdeverhouding met eten. Ik houd ervan, maar veel van wat ik eet heb ik echt niet nodig.
Vroeger kon ik alles eten en woog ik gewoon altijd 6o kilo. Wat een heerlijkheid! ‘You don’t know what you’ve got ‘till it’s gone’.
Nu kan ik alles wat ik teveel eet zΓ³ aan mijn kont, of aan andere willekeurige lichaamsdelen plakken waar de vetcellen zich hebben opgehoopt.
Mijn eetgewoonten worden voor het grootste deel bepaald door mijn hormonen. Die vliegen soms alle kanten op. Met name rond een bepaalde maandelijkse periode is de chocolade niet aan te slepen. Never chocolonely met Tony πŸ™‚

Ik weet inmiddels dat ik na een ‘afkickperiode’ prima van de suikers af kan blijven. Maar door die afkickperiode heen gaan is iedere keer weer een worsteling van jewelste. Nu hoor ik je al zeggen: “Haal het dan gewoon niet in huis!” Maar de grap is, ik heb het ook niet in huis, tot grote ergernis van mijn kids soms. Zij vinden dat echte goede moeders ervoor zorgen dat er een grote voorraad snoep, koek en chocola beschikbaar is op dagelijkse basis. Helaas voor hen ben ik dan een slechte moeder.
Maar als ik last heb van een ‘sugar craving’, dan rijd ik er zΓ³ voor naar de supermarkt. Pas de problΓ¨me.

Je zou je kunnen afvragen waarom ik me druk maak over een paar extra kilo’s, zo erg is het allemaal niet. Maar ik weet dat ik beter loop als ik een ander gewicht heb. Ook minder belastend trouwens en dat is ook best belangrijk wil ik nog een beetje lang kunnen doorlopen in dit leven.
Dus vanaf vandaag de koe bij de horens gevat, de snelle suikers heb ik weer uit mijn dieet gekieperd. Helaas voor de dierbaren om mij heen zal ik dan deze week niet de gezelligste zijn thuis, maar dat is maar tijdelijk.
Om alle ellende te compenseren, zal ik deze week elke dag gaan lopen.
Zin om met me mee te doen? Ik support graag!

candy-2154985_960_720

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s