Nu al kriebels

Ik heb nog maar net de beslissing genomen en ik ben nu al zenuwachtig. Een halve marathon… soms word ik wakker met een ‘Yes!’ gevoel en andere momenten vraag ik me af wat me bezielt.
Ik ben niet snel, ik ben geen atleet en ik ben nog ruim 10 kilo van mijn streefgewicht verwijderd.
Momenteel ben ik via mijn bootcamptrainer bezig met een voedingsplan, en verder probeer ik zoveel mogelijk informatie in te winnen, via internet of via mede-hardlopers.
Ik heb al diverse schema’s bestudeerd, ook eentje via de organisatie van de marathon zelf ontvangen, maar ik ben er nog niet uit. Veel schema’s gaan op tijd, en gaan ervan uit dat ik ‘m in 2 uur ga lopen, maar aangezien ik geen snelle loper ben, heb ik liever een schema op afstand.
Verder probeer ik info te vinden over van alles en nog wat; wat doe ik aan, hoe werkt dat met eten zowel voor als tijdens de run, hoe werkt het met herstel, en alle andere tips en adviezen die ik kan vinden zoek ik op.

‘En waarom in Gent?’ is een vraag die ik al een paar keer gekregen heb. Nou, in de eerste plaats omdat ik altijd in mijn hoofd heb gehad om mijn eerste halve marathon niet in eigen land te lopen. In de tweede plaats omdat ik ooit in Gent ben geweest op mijn 18e, maar dat was voor een house-feestje. En ik weet nog dat ik om 7:00 uur ’s ochtends daar de tent uit liep onderweg naar de auto en dacht ‘jeetje, wat een mooie stad is dit eigenlijk!’ Nou moet ik daar wel bij vermelden dat het parcours helemaal niet door het centrum van Gent gaat, dus het is niet zo dat ik straks al lopende alsnog van alle architectuur mag genieten, maar ik heb een hotel geboekt en we maken er gewoon een weekend van, dus dat komt helemaal goed.
En ten derde is dit de allereerste marathon van Gent en dat vind ik echt wel heel erg tof om deel van uit te maken! Ik stel me zo voor dat het over 20 jaar een giga loopevenement is waar mensen voor ingeloot moeten worden (à la Berlijn zeg maar) en dat ik dan kan zeggen ‘Ik was erbij, bij die allereerste marathon’ 🙂

2de0b1ba5f2310cf4d222b58d6d0228f

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s