21.1. Hoe dan? Deel 3

In navolging op Alette en Bas geef ik vandaag het woord aan Rowan. Zij heeft alle afstanden al wel een keer gelopen, maar is nu net als Alette aan het trainen voor de halve marathon in Stockholm.

20170724_095308

-Welke halve of hele marathon(s) heb jij gelopen?
Ik heb de hele marathon van Amsterdam gelopen en 2x de halve van Haren. Bij de marathon viel de man met de hamer me tegen, ondanks dat ik wist dat hij zou komen. Km 30-35 waren daardoor zwaar. Voor de rest viel alles mee. De sfeer was geweldig, veel mensen langs de weg en mijn vriend die de laatste 12 km mee fietste en mij door het zwaarste punt loodste.

-Wat viel je tegen en wat viel je mee bij de eerste die jij liep?
Bij de halve marathon viel eigenlijk niks tegen. Ik heb ervan genoten. De eerste keer geen druk, omdat het de eerste was. Bij de tweede geen druk, omdat ik net was geopereerd en er niet te veel van verwachte. Beide keren dus blij met mijn tijd. Haren heeft een mooi parcours, is nooit te warm (is in maart) en is lekker klein.

-Welk advies (of adviezen) zou je mij willen geven als β€˜newbie’ zijnde?
Mijn advies is dat je zeker de eerste keer geen tijd in je hoofd moet hebben. Lekker lopen, om je heen kijken en genieten. Loop in het geval van een halve marathon wel al een keer de hele afstand. Loop in het geval van een hele marathon van tevoren toch een keer 35 km, dan weet je wat je lichaam doet als de man met de hamer komt.

Maar vooral blijven lachen en genieten! Je zet sowieso een topprestatie neer!

 

 

Β 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s